14 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wieldrecht bereikt 2e bekerronde niet

Door het verlies tegen Strijen gaat Wieldrecht geen bekerronde verder. Trainer Pruijmboom kon geen beroep doen op Marco Vrolijk, Terrence Kliphuis, Sadik Sogut en Mo el Salman.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het drama in de Heimerstein was Wieldrecht na het begin slecht bij de les. Al na 30 sec. kopte Aaron Peres Maria een voorzet van rechts achter doelman Marnix van Vuuren en dat betekende de 1 – 0. Strijen kreeg in de beginperiode nog meer kansen om de score op te voeren via de snelle uitvallen van diezelfde Maria en Karam Bensedjed. Maar gelukkig bleef het 2e doelpunt uit.
Het duurde tot de 21e min. voordat Wieldrecht wat van zich liet zien. Aron de Keijzer stuurde Mark van Agteren weg, maar keeper  Sem Kerkhof kwam op tijd zijn doel uit om hem het scoren te beletten.
In de 26’min. zette Strijen een aanval op en was er echter een misverstand tussen Robert Versteeg en keeper van Vuuren, waardoor Bensedjed de 2 – 0 binnen kon intikken. Beide ploegen grossierden in balverlies, waardoor het een rommelige wedstrijd was voor de toeschouwers.
In de 33e min. echter was het Justin Blaauw die een vrij trap buiten het strafschopgebied snel nam op van Agteren die doelman Kerkhof verschalkte en er 2 – 1 van maakte.
Vlak voor rust kreeg Dion van Kralingen nog een mooie kans, maar keeper van Vuuren redde bekwaam. Daarna floot scheidsrechter Chris van Rijswijk voor de rust.

De tweede helft bood een zelfde wedstrijd als voor rust. In de 50’min. leverde dat de 3 – 1 op voor Strijen. Eerst strandde Bensedjed nog op keeper van Vuuren, maar daarna was Maria er als de kippen bij. Ook bij deze goal zag de achterhoede van Wieldrecht er niet goed uit.
Het leek of hierdoor Wieldrecht wakker geschut was. De Keijzer werd in de 16 gevloerd, maar scheidsrecht van Rijswijk zag hier geen penalty in. Een voorzet van Daan Vegt werd door Chakib Lechheb op de lat gekopt. Een kopbal van de Keijzer ging net naast en in een scrimmage na een cornerbal schoot eerst Ferhat Kemaldar op de paal en de rebound werd half gemist door de Keijzer. Strijen kreeg geen grote kansen meer, de Keijzer daarentegen schoot een vrije trap via de vingertoppen van keeper Kerkhof net naast. In de blessuretijd maakte de Keijzer nog wel 3 – 2 na een foutje van  Kerkhof, maar daar bleef het bij.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVGZ.