Accommodatie

Onbekend

Door dit gelijke spel heeft Wieldrecht de aansluiting verloren met koploper Prinsenland en is zelfs voorbijgestreefd door stadgenoot DFC.
Trainer Tempelaar kon niet beschikken over Joey Versendaal en Sadik Sogut (beiden geblesseerd) en de geschorste Mark van Agteren.
Wieldrecht begon niet sterk aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor het op de counter spelende Halsteren. Zo omspeelde spits Mike de Nijs na een dieptebal keeper Marnix van Vuuren, maar kon de meegelopen Vincent v.d. Koppel redding brengen, voordat de bal de doellijn was gepasseerd. Even later moest Marnix zich strekken om een schot van Twan van Mechelen onschadelijk te maken. Maar in de 16e minuut was het dan toch raak voor Halsteren. Een verkeerde breedtepass van Daan Vegt (Wieldrecht grossierde in foute passes) leidde de 1 – 0 in van Roy van Gils. Wieldrecht kon daar alleen een schot van Quincy Ignacio tegenoverstellen. Maar zoals gezegd speelde Wieldrecht slordig en daardoor had Marnix het maar druk. Vlak voor het rustsignaal van de zwak leidende (inval)scheidsrechter Timmers kreeg Wieldrecht nog 2 kansjes. Een vrije trap van Daan Vegt redde keeper Jess Ernest bekwaam en uit een voorzet van diezelfde Vegt kopte Jens van Vugt over.
Na de rust een beter voetballend Wieldrecht. Een actie van Quincy eindigde in een schot, dat via een speler van Halsteren naast ging. Een voorzet van Jeremy de Lijster werd bij de tweede paal terug gekopt door Aron de Keijzer, maar er was niemand in de spits om deze kans verder af te maken. Wederom een kansje voor Quincy en een schot van Daan vonden het doel niet. Halsteren kon daar weinig tegenover stellen. Alleen een schot van Roy van Gils ging binnen de palen, maar Marnix stond op de goede plaats. In de 69e minuut was het dan toch raak voor Wieldrecht. Een vrije trap van Aron werd door de muur van richting veranderd en keeper Ernest stond op het verkeerde been, 1 – 1.
Wieldrecht ging vol voor de overwinning en dat leidde wederom tot kansen, maar die waren voor de voorwaartsen niet weggelegd, al moet gezegd worden dat het ook niet mee zat. Opletten geblazen was het nog met een zeldzame counter van Halsteren, maar gelukkig redde Marnix op een kopbal van Mike de Nijs. Vlak voor tijd kopte Daan nog een bal over, maar de beste kans was voor invaller Terrence Kliphuis in de 90e minuut. Alleen voor keeper Ernest kon hij het echter niet afmaken. Scheidsrechter Willems beloonde Wieldrecht niet voor het vele tijdrekken van Halsteren en floot na “slechts” 2.25 minuut blessuretijd af.
Volgende week de derby en tevens topper tegen DFC aan de Smitsweg. We hopen dat er dan een feestje gevierd kan worden.