Datum

7 maart 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Bedrukte gezichten aan Wieldrecht-kant na afloop van de uitwedstrijd tegen Heukelum. Waar Wieldrecht bekend staat om de sterke slotfases en regelmatig in die periode wedstrijden doet kantelen, stond het ditmaal met lege handen.

Het was namelijk de thuisclub dat vlak voor het scheiden van de markt ervoor zorgde dat de punten niet mee naar Dordrecht gingen.

De bedoeling van Wieldrecht was bij de start van de wedstrijd duidelijk. Het heft werd in handen genomen, de thuisclub kon zich richten op verdedigen en zoeken naar uitbraken. Stevige overtredingen van de thuisclub werden onbestraft gelaten, het commentaar van Wieldrecht wat daarop volgde leverde wel een vreemde gele kaart op.

De eerste corner leverde voor de gasten al de eerste kans op, echter Kemaldar kopte naast. Maar na een kwartier werd Wieldrecht beloond, van Agteren was het eindstation van een aanval, 0-1. Lang genieten was er niet bij voor de gasten. De eerste keer dat Heukelum dreigend voor doelman van Vuuren kwam leverde direct de 1-1 op. Niet veel later een tweede maal dat Heukelum in de buurt kwam van de Wieldrechtgoalie, en daar was de 2-1.

Wieldrecht kon in de achtervolging. Heukelum kroop verder naar achteren, was nog zelden over de middellijn te vinden.  Mogelijkheden kwamen er, voor de Keyzer en van Agteren. Echter de afwerking was slordig.

Invaller-scheidsrechter van Schilt weigerde de bal op de stip te leggen na overduidelijk hands van een Heukelum-verdediger. Klaarblijkelijk had hij de bal niet klemvast.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Wieldrecht drukte en drukte, Heukelum liet aanvallend amper wat zien. Legio corners voor de gasten leverden echter vooralsnog niets op. De doelman van Heukelum toonde zich een vervelende sta-in-de-weg en hield zijn team op de been. Schoten van onder andere van Agteren en de Keyzer werden onschadelijk gemaakt.

Nadat invaller Teneggi tot tweemaal toe het net niet wist te vinden, was daar verdediger Vegt die zo’n 8 minuten voor tijd de dikverdiende gelijkmaker binnenschoot. Wieldrecht dacht een minuut later de punten te pakken te hebben nadat ongeveer 2 minuten later collega-verdediger Al Salman de 2-3 op het bord zette.

Wieldrecht kon de winst niet naar het eindsignaal krijgen. Een buiteling van van Putten over het been van Blaauw noopte scheidsrechter van Schilt de bal nu wel op de stip te leggen. Van Putten werkte de 11-meter via de keeper nipt binnen, 3-3.

Het leed was nog niet geleden. Een op het oog ongevaarlijke vrije trap werd van grote afstand door dezelfde van Putten tot doelpunt gepromoveerd, en een beduusd Wieldrecht stond met lege handen. De thuisclub bejubelde de 4-3 overwinning.

Een zure nederlaag voor de Dordtenaren, die in de stand pas op de plaats moeten maken. Komende wedstrijden zal Wieldrecht aan de Smitsweg hun revanchegevoelens moeten laten zien.