30 november 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Wieldrecht 1 blijft in spoor koplopers

Waar Pelikaan en Woudrichem de punten lieten liggen, boekte Wieldrecht een verdiende 1 – 3 overwinning bij het onderaan staande Sleeuwijk en bleef zodoende op korte afstand van de nieuwe koploper VVGZ.

Trainer Pruymboom kon niet beschikken over de geblesseerden Daan Vegt, Michiel de Groot en Cees Groenenveld.

De start was voor Sleeuwijk, het is dat Jeffrey Molhoek zijn vizier niet op scherp had staan, anders had Wieldrecht binnen 5 minuten op achterstand gestaan. Echter zijn schot, en even later kopbal, misten kracht om keeper Marnix van Vuuren te verslaan. Wieldrecht nam daarna het heft in handen en dat resulteerde in de 7’ min. in een voorsprong toen Marco Vrolijk uit de draai doel trof, 0 – 1. Meerdere kansen volgden voor Ferhat Kemaldar (2x met een kopbal), Claudio Teneggi (lobje over) en Vrolijk (schot over). Maar het duurde tot de 37’ min. voordat Wieldrecht de score uitbouwde. Het had hiervoor wel een fout nodig van keeper Corné Dekker van Sleeuwijk, die de bal zo in de voeten schoof bij Aron de Keijzer. Die wist wel raad met dit geboden kansje en bracht de stand op 0 – 2. Op slag van rust kreeg Mark van Agteren nog 2 kansen en schoot Vrolijk in de handen van de keeper. Echter ook zij konden geen wijziging in de stand aanbrengen.
Dit was ook de ruststand, geen vuiltje in de lucht.

In de tweede helft een feller Sleeuwijk en bij Wieldrecht sloop er een mate van gemakzucht in de ploeg. Sleeuwijk kreeg dan ook kansen, Ruben Siland kopte over en een vrije trap van de ingevallen Akram Mohamed trof ook geen doel. Een paar minuten later was het wel raak, Danilo Kros scoorde van dichtbij de aansluiter, 1 – 2. Sleeuwijk ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en keeper van Vuuren moest diverse keren handelend optreden om zijn doel  schoon te houden. Hij maakte daarmee zijn mindere optreden van vorige week meer dan goed en hield zijn ploeg op de been.
Niet dat Wieldrecht geen kansen kreeg, maar ook nu wist onze voorhoede hier geen raad mee. Ook de matig leidende scheidsrechter Ron Coljé deed een duit in het zakje door een zuivere handsbal van een Sleeuwijk-verdediger over het hoofd te zien en geen penalty te geven.
In de 88’ min. maakte van Agteren een eind aan de aspiraties van Sleeuwijk door van de linkerzijde van het strafschopgebied de 1 – 3 binnen te schieten.
Wieldrecht was weer 3 punten rijker en blijft in de achtervolging op de koplopers.

Volgende week de topper en stadsderby tegen EBOH aan de Smitsweg met aansluitend een optreden van Danny Ebbers.