Datum

1 februari 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag was daar de tweede zware wedstrijd na de winterstop. Na het gewonnen thuisduel van vorige week tegen Roda Boys, wachtte nu koploper VVGZ in Zwijndrecht.

Grote vraag was hoe Wieldrecht voor de dag zou komen, zeker ook gezien het grote aantal afwezige spelers bij de gasten.

In het begin van de wedstrijd werd genoemde vraag met “goed” beantwoord.  Al in de 4e minuut strafte Aron de Keijzer een slippertje van VVGZ-verdediger Tucci af. Zijn tekorte terugspeelbal werd door de Keijzer gepromoveerd tot de 0-1.

Wie een stormloop van de gastheren verwachtte kwam bedrogen uit. Wieldrecht had zijn zaakjes keurig op orde achterin, en met hen pijlsnelle, behendige aanvallers zorgden ze zelf voortdurend voor gevaar. Na een half uur spelen had het scorebord al een veel grotere marge kunnen aangeven voor Wieldrecht.  Maar o.a. Groeneveld (2x) vergaten de wedstrijd al voor rust definitief in het slot te gooien.  De “Vogels” konden er niet veel tegenover stellen, en werden pas het laatste kwartier voor rust gevaarlijk. Dit door vooral opportunistisch te spelen. Men raakte de lat, en van Vuuren pareerde fraai een inzet van Kammerman.

Niet veel later onderscheidde de Dordtse keeper zich nogmaals door een makkelijk gegeven penalty (het blijft lastig met hands, al dan niet bewust) van topscorer Kuipers te pareren.

De tweede helft leverde geen ander spelbeeld op, Wieldrecht was de betere partij, had zijn zaakje goed voor elkaar en VVGZ had het gewoon niet. Al binnen het kwartier na de thee besliste Versteeg, spelend op het middenveld ditmaal, de wedstrijd met de 0-2.

Wieldrecht bleef vervolgens de kansen missen, VVGZ scoorde uit een directe vrij trap, maar de scheids keurde deze terecht af, daar hij al minutenlang aangaf dat het een indirecte vrij trap diende te zijn.

Zo kwam Wieldrecht nummer serieus in de problemen, had het zelf voor een grotere uitslag moeten zorgen gezien de vele kansen.

Deze overwinning bracht Wieldrecht terug in de top-4 van de competitie waar VVGZ de koppositie diende af te staan aan EBOH.

Komend weekend wederom een uitwedstrijd voor de ploeg van Pruijmboom en Vogel, men is te gast bij Wilhelmina’26.