L. (Luc) Baars

Accommodatie

Onbekend

Grote overwinning Wieldrecht 1

Wieldrecht was in de eerste helft niet te stuiten en liep binnen 23 minuten uit naar  0 – 3, de einduitslag was uiteindelijk 0 – 5 en dat was niet eens geflatteerd. Het werd een heerlijke middag voor de supporters. Het was genieten, in het niet verwachte zonnetje, van het spel wat de jongens op de mat legden. Trainer Pruymboom had weer de beschikking over een volledige selectie en begon daardoor dit keer met Michiel de Groot, Marco Vrolijk, Joey Versendaal en Ricky Nijhoff op de bank.

Zoals gezegd schoot Wieldrecht uit de startblokken en dat resulteerde al na 1 min. in de 0 – 1. Mark van Agteren werd op zijn wenken bediend door Aron de Keijzer en diens voorzet werd bij de eerste paal prima ingetikt door Claudio Teneggi, 0 – 1. In de 13’ min. was het weer raak. Een vrije trap van Justin Blaauw, heer en meester op het middenveld, werd afgeslagen, maar de bal werd op de rand van het strafschopgebied opgevangen door Terrence Kliphuis en die schoot Wieldrecht naar de 0 – 2. De supporters wisten niet wat ze zagen en gingen er eens goed voor staan / zitten. Pelikaan kon hier weinig tegenover zetten. Het was in de 20’ min. voor het eerst dat keeper Marnix van Vuuren aan het werk werd gezet door een schot van Ruben de Raad, maar hij redde bekwaam.
Twee minuten later werd van Agteren door Blaauw de diepte ingestuurd en hij passeerde keeper Jeroen de Veij voor de 3e keer, 0 – 3.
Pelikaan wist zich geen raad met de compact spelende verdediging van Wieldrecht, waar Mo al Salman en Robert Versteeg een niet verslaand duo vormden en werden geassisteerd door Daan Vegt en Ard Nagtegaal op de flanken. Daarvoor een middenveld met de al genoemde Blaauw, maar ook Ferhat Kemaldar en Claudio Teneggi, stonden hun mannetje.
Het duurde tot de 39’ min. totdat keeper van Vuuren weer eens aan de bak moest op een vrije trap van Pelikaan. Maar hij hield zijn doel schoon. Met deze stand floot de uitstekend leidende jonge scheidsrechter Luc Baars dan ook even later voor de rust.

In de tweede helft werd een aanvallender Pelikaan verwacht, dat gebeurde ook wel, maar verder dan een paar kopballen op het doel van Wieldrecht kwamen ze in die periode niet. Mat lange ballen van achteruit probeerden ze de spitsen aan het werk te zetten. Veel gevaar konden ze niet stichten, want de achterhoede van Wieldrecht stond paraat. In de 64’ min. werd van Agteren weer eens de diepte in gestuurd. Binnen de 16 meter werd hij licht aangetikt en dat betekende een strafschop. Aron de Keijzer verzilverde die en bracht de stand op 0 – 4. Pelikaan gaf het op en was niet meer bij machte kansen te creëren. Het werd zelfs nog  0 – 5 toen van Agteren een dieptebal over keeper de Veij stiftte en Pelikaan wederom met een grote nederlaag achterliet.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina ’26. Het is te hopen dat de supporters wederom kunnen genieten van een mooie pot voetbal aan de Smitsweg.