KNVB

Accommodatie

Onbekend

Wieldrecht 1 snoept koploper een punt af

In een enerverende wedstrijd met 2 ploegen die vol voor de winst gingen, snoepte Wieldrecht in de extra tijd een punt af van koploper Woudrichem.

Trainer Pruymboom kon dit keer geen beroep doen op Ard Nagtegaal (geschorst), Daan Vegt (geblesseerd) en Justin Blaauw (weekend weg). Vervangers waren Cees Groeneveld, Ricky Nijhoff en Terrence Kliphuis.
Het eerste half uur leverde voor de doelen niet veel op, maar beide ploegen wilden wel laten zien, dat zij niet voor een punt voetbalden. Op het slechte veld (veel spelers gleden weg, of kwam dat door het verkeerde schoeisel?) had scheidsrechter van Yden de handen vol aan de overtredingen die werden gemaakt of geclaimd. Maar verder dan wat schoten op of over het doel kwamen beide ploegen niet. In de 35’ min. viel echter wel een doelpunt, een voorzet van Nijhoff vanaf de achterlijn werd op juiste waarde geschat door Claudio Teneggi, die de bal achter doelman Aljan Dekker tikte. Onbegrijpelijk honoreerde scheidsrechter van Yden het vlagsignaal van de Woudrichem grensrechter en keurde het doelpunt af. Vlak daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Een voorzet van Dillis de Vries werd keurig tegendraads ingekopt door Yoeri Duyzer en dat betekende de 0 – 1.
Een minuut later had het zo maar 0 – 2 kunnen zijn toen Harjo Ruis op de lat boven Marnix van Vuuren schoot. Wieldrecht zat niet bij de pakken neer en dat leverde vlak voor rust de gelijkmaker op. Een vrije trap van v. Agteren werd door een speler van Woudrichem van richting veranderd, waardoor keeper Dekker de bal niet klemvast kon krijgen. Ferhat Kemaldar was er als de kippen bij om de rebound in het doel te tikken, 1 – 1. In blessuretijd had Duyzer de voorsprong op zijn schoen, maar gleed weg op het moment dat hij wilde schieten.

In de tweede helft gingen de ploegen door waar ze waren gebleven. De eerste kans was voor Woudrichem, Tim Saaman legde de bal terug op Duyzer die gelukkig naast schoot. In de tegenaanval werd een vrije trap Woudrichem fataal. Van Agteren nam deze snel en Aron de Keijzer kopte diens voorzet over de te laat uit zijn doel komende Dekker heen en dat betekende de 2 – 1.
Daarna volgde kans op kans, v. Vuuren moest in een 1 op 1 situatie handelend optreden en v. Agteren soleerde vanaf de middenlijn naar het doel van Woudrichem, maar zijn schot was te slap om Dekker te passeren. In de 66’ min. was het dan toch raak voor Woudrichem, een schot van Tim Saaman werd van richting veranderd en dat betekende de 2 – 2.
Trainer Pruyboom wisselde aanvallend met Jens van Vugt, Jeffrey Beek en Chekib Lechheb.
Even later schoot v. Agteren op de lat en aan de andere kant stond bij  een hard schot van Nick v.d. Giessen Nijhoff op de juiste plaats om de bal over zijn eigen doel te koppen. Kansen voor de Keijzer en Teneggi werden niet verzilverd en het doelpunt viel in de 84’ min. aan de andere kant. Een ogenschijnlijk gemakkelijk schot van Duyzer werd door v. Vuuren verkeerd ingeschat en dat betekende de 2 – 3.
Wieldrecht ging nu vol op de aanval, Beek geselde de vuisten van Dekker uit een vrije trap. In de 94’ min. zag scheidsrechter van Yden een handsbal in de 16 meter en dat betekende een buitenkansje voor Aron de Keijzer, die daar wel raad mee wist, 3 – 3.
In het tumult wat daarna volgde kreeg keeper Dekker nog de rode kaart te zien en Tim Saaman de gele.
Wieldrecht heeft getoond, dat het niet uit het veld geslagen raakt bij een achterstand en ook dan het “gevecht” blijft aangaan. Dat resulteerde uiteindelijk in een zeer verdiend gelijkspel.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Sleeuwijk, op het oog een gemakkelijke tegenstander, maar we weten intussen dat deze tegenstanders het je heel lastig kunnen maken.