R. Simon

Accommodatie

Onbekend

Wieldrecht 1 – DHV 1 (1 – 0) 4 – 1

Met een uiteindelijk gemakkelijke overwinning blijft Wieldrecht in het spoor van koploper DFC. Trainer Tempelaar kon over zijn sterkst mogelijke opstelling gebruik maken.

Wieldrecht kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde al in de 4e minuut in de 1 – 0. Op links snelde Mark van Agteren langs zijn directe tegenstander en leverde een voorzet af, die via de lat en het achterhoofd van de uit balans gebrachte Jens van Vugt in het doel belandde.
Wieldrecht voerde de druk op. Maar schoten van v. Agteren en Aron de Keijzer leverden niets op. Ook een vrije kans voor Marco Vrolijk en Jeremy de Lijster bracht keeper Luc v.d. Klundert van DHV niet in gevaar. Hij moest alleen handelend optreden bij een kopbal van v. Agteren en deed dat perfect. DHV kon daar niets tegenover stellen, zodoende had de achterhoede van Wieldrecht een rustige middag. De 1 – 0 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Een aanvallend Wieldrecht, dat echter de kansen niet benutte. Je zag dan ook de gemakzucht in de ploeg sluipen. Hierdoor kwam DHV uit zijn schulp en dat leverde binnen 4 minuten 3 kansen op voor Housni Chaibi, Thomas v.d. Wal en een vrije trap op de lat van Florens van Zwol. Uiteindelijk scoort Chaibi de gelijkmaker in de 70e min., 1 – 1.
Wieldrecht schrok wakker en zocht weer de aanval en dat leverde al snel de 2 – 1 op van Aron de Keijzer. De tegenstand van DHV was daarmee gebroken.
Marco Vrolijk scoorde 3 – 1 en uit de rebound, na een gemiste penalty van Daan Vegt, de 4 – 1.

Uiteindelijk toch een gemakkelijke overwinning. Concurrent Prinsenland verloor, maar DFC won weer. Volgende week de kraker DFC – Wieldrecht.