9 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Klundert – Wieldrecht (0 – 3) 4 – 4

Wat in de eerste helft uitzag als een “gemakkelijke middag”, veranderde na de rust in “billenknijpen”.
Trainer Tempelaar kon in de sterkst mogelijke opstelling starten, met de herstellende Marco Vrolijk op de bank.

Wieldrecht begon uitstekend aan de wedstrijd met 2 kansjes op doelpunten voor Aron de Keijzer. In de 4’ min. was het dan ook al raak. Een voorzet van Mark van Agteren werd licht getoucheerd door Aron en verdween bij de tweede paal in het doel, 0 – 1. In de 13’ min. werd het 0 – 2, toen Jens van Vugt in de 16 meter werd gevloerd en Armando Tuur de toegekende penalty onberispelijk raak schoot. In de 19’ min. kreeg Klundert een corner, die werd weggewerkt door de verdediging van Wieldrecht en gaf Mark de kans op een counter. Op zijn pass schoot de op randje van buitenspel staande Jens de 0 – 3 binnen. Een mooi uitgangspunt voor een grote uitslag.
Niet dat Klundert helemaal geen kansen kreeg, want spits Niels Punt bezorgde m.n. Vincent v.d. Koppel een lastige middag. Zo verscheen Niels alleen voor keeper Marnix van Vuuren, maar deze redde in 2 instanties en behield de “0”.
Toen trainer Marco van Dijnsen van Klundert de bonkige Loic Luzolo in bracht, begon de wedstrijd al iets te kantelen in het voordeel van de thuisploeg.
Maar Wieldrecht bleef de betere ploeg en werd met 0 – 3 de ruststand bereikt.

Na de rust een heel andere wedstrijd. In eerste instantie kon Wieldrecht de score nog uitbreiden met 2 grote kansen voor Mark, maar hij strandde op de uitstekende keeper Yoeri van Wingerden.
Toen was het even gedaan. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten (!!) boog Klundert de stand om naar 3 – 3. Luzolo maakte de eerste, Peter van Wingerden uit een penalty (Ard Nagtegaal kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand) de tweede en de gelijkmaker viel uit een vrije trap van Luzolo, waarbij keeper Marnix niet geheel vrij uit ging. Marnix herstelde zich even later met een knappe redding binnen de 5 meter op een kopbal van Niels Punt.
Wieldrecht bleef de aanval zoeken en dat resulteerde in de 83’min. in de 3 – 4 door een van richting veranderd schot van Aron.
Maar ook Klundert liet zich niet onbetuigd en in de 85’ min. scoorde Niels Punt dan ook de gelijkmaker, 4 – 4.
Na 94 min. vond de goed leidende scheidsrechter Jeroen Bos het welletjes en blies voor de eindstand. Klundert de gelukkigste en Wieldrecht achterlatend met toch wel een kater.

Omdat koploper Prinsenland gelijkspeelde en mede achtervolger DFC wel won, staan beide ploegen nu op 4 punten achter Prinsenland op de 2e plaats.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen ZSC ’62.