Onbekend

Goede overwinning Wieldrecht 1

De Fendert 1 – Wieldrecht 1 (0 – 1), 0 – 3

Anders dan de uitslag doet vermoeden heeft Wieldrecht geen gemakkelijke middag gehad in Fijnaart. Trainer Tempelaar kon deze middag geen beroep doen op Daan Vegt, Ard Nagtegaal, Sadik Sogut en Mark van Agteren. Daarentegen was Terrence Kliphuis weer terug van een blessure.
Al in de 2e minuut was het bijna raak voor Wieldrecht. Keeper Ronald van Kouteren van de Fendert verkeek zich op een schot van Aron de Keijzer, maar de bal hobbelde via hem naast. Wieldrecht kreeg een aantal corners achter elkaar en dat resulteerde in de 8e minuut in de 0 – 1 door Cees Groeneveld. De Fendert liet zich niet onbetuigd en Siem Rijnberg kreeg de kans op de gelijkmaker. De bal verdween echter over het doel van keeper Marnix van Vuuren.
Aan de overzijde hield keeper van Kouteren (normaliter de keeper van het 4e) met een reflex een schot van Armando Tuur buiten de palen. Bij de Fendert had Nick Krijnen zijn dag niet en zijn eerste kans schot hij naast. Er zouden er nog een aantal volgen, maar zijn vizier stond deze middag niet op scherp.
Bij wederom een corner van Wieldrecht stond Terrence Kliphuis klaar om de bal in te koppen, maar Tuur dacht ook kans te hebben op een doelpunt en bezorgde Kliphuis een dikke lip. De bal verdween daardoor niet in het doel. Robert Romijn van de Fendert kreeg in de daarop volgende counter de kans op de gelijkmaker, maar kon deze ook niet verzilveren. Zo ging het de eerste helft heen en weer. Beide ploegen grossierden in foute passes, maar dat maakte de wedstrijd voor het publiek wel aantrekkelijk en het bleef spannend. Scheidsrechter Roel Kenson, die een uitstekende wedstrijd blies en veel liet voetballen, floot met de 0 – 1 stand dan ook voor de rust.

Na de rust begon Wieldrecht voortvarend, Marco Vrolijk schoot in de 53e minuut van afstand op de lat, maar in de tegenaanval miste Krijnen weer eens een kans.
In de 57e minuut was het Vincent v.d. Koppel, die na een foutje van van Kouteren de 0 – 2 binnen tikte. Aanvoerder Mitchell Schilperoord van de Fendert kopte 2 minuten later de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman, 0 – 3.
De wedstrijd was daarna wel gespeeld. De Fendert zocht de aanval en gaf achterin meer ruimte weg voor de aanvallers van Wieldrecht. Ook daar werden enkele kansen gemist op een hogere uitslag door de Keijzer, van Vugt en zelfs Joey Versendaal kwam alleen voor keeper van Kouteren.
Van Vuuren redde weer eens bekwaam op de alleen voor hem opduikende Krijnen. Ook een kopbal van diezelfde Krijnen verdween naast het doel, zodat de 0 op het niet aanwezige scorebord bleef staan. De 0 – 3 was uiteindelijk wel verdiend, maar gezien de kansen van beide ploegen had het net zo goed 4 – 8 kunnen staan.

Van de concurrenten won DFC ook zijn wedstrijd en Prinsenland bleef bij Seolto steken op een gelijkspel, zodat, als volgende week de inhaalwedstrijd tegen Noad ’67 wordt gewonnen, we stijgen naar de 2e plaats. Er zal echter wat minder slordig gespeeld moeten worden, zodat er minder kansen weggegeven worden.