Datum

6 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Trainer Tempelaar kon dit keer geen beroep doen op Jeremy de Lijster en Moreno v.d. Geer. Kay Huijbregts begon op de bank, voor hem speelde Ard Nagtegaal. Wieldrecht begon goed. Met een steekpass zette Mark van Agteren Sadik Sogut alleen voor keeper Lazaroms. Helaas kwam hij een teenlengte te kort om hem te verslaan. Daarna drong Prinsenland aan met een aantal corners op rij. Verschuren kopte over en Verhoeven op de lat boven Frank Groeneweg. In de 23’ min. brak Jansen van Prinsenland door, keeper Groeneweg kon de bal nog wel buiten de 16 onderscheppen, maar bereikte Verschuren van Prinsenland. Zijn boogbal werd gelukkig door Joey Versendaal van de doellijn gekopt.
Aron de Keijzer verscheen nog wel een keer alleen voor de keeper, maar was wederom niet gelukkig in de afwerking. In de 42’ min. was er een misverstand tussen Daan Vegt en Groeneweg en dat gaf Maikel den Ouden de gelegenheid om de bal in het verlaten doel te tikken, 1 – 0. Dat was tevens de ruststand.

In de 2e helft bracht trainer Tempelaar Huijbregts en Ignacio in voor Nagtegaal en Sogut. Vooral de jonge Ignacio maakte indruk. Hij was het dan ook, die Wieldrecht in de 54’ min. na een scrimmage op gelijke hoogte bracht. Wieldrecht ging op zoek naar de winst. Kreeg daar ook een paar kansen voor (Ignacio met een lob, maar Lazaroms bracht redding, ook de Keijzer en van Agteren kregen kansen). Maar ook Prinsenland kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig stond het vizier van m.n. Verschuren en Jansen niet op scherp. Tot de 89’ min. wederom uit een scrimmage Davey van Merrienboer de 2 – 1 binnenschoot. In blessuretijd kreeg Jens van Vugt, alleen voor keeper Lazaroms, de kans om alsnog een puntje uit het vuur te slepen. Helaas voor Wieldrecht tikte hij de bal over.
Scheidsrechter Delano Piket, in de eerste sterk fluitend, de tweede helft niet altijd gelukkig in zijn beslissingen, floot daarna voor het einde. Wieldrecht bleef met lege handen staan, waar een gelijkspel de verhoudingen beter weer gaf.
Volgende week de derby tegen Dubbeldam aan de Smitsweg. Hopende dat het middenveld, met een tegenvallende Richard de Bondt, nu de linies wat beter in balans brengt. De afstanden waren vanmiddag te groot en af en toe niet te belopen.