Datum

20 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

In een tumultueuze wedstrijd, waarbij 5 keer geel, waarvan 1 dubbel dus rood en nog 3 keer rood werd uitgedeeld en een afkoelingsperiode ingelast werd door scheidsrechter Lopes, behield Wieldrecht de 3 punten aan de Smitsweg. Het merendeel van de kaarten waren voor de gasten (Wieldrecht kreeg 2 gele) en werden ook terecht uitgedeeld. Vanaf minuut 1 probeerde Kogelvangers verbaal de scheidsrechter te intimideren, daarbij ook fysieke middelen richting Wieldrechtspelers te gebruiken. Trainer Tempelaar begon dit keer met Richard de Bondt, Marco Vrolijk en Jens van Vugt op de bank. Armando Tuur was geschorst. Quincy Ignacio en Ard Nagtegaal waren de logische vervangers.

Kogelvangers kwam sterk uit de startblokken. Dat resulteerde in 3 kansen binnen de eerste 5 minuten. Wieldrecht was duidelijk nog niet wakker. Hier stond een schot van Quincy Ignacio tegenover, die over het doel van Kogelvangers ging. Ook spits Daan Oudhof van Kogelvangers kreeg zijn kans om de score voor de gasten te openen. Gelukkig stond keeper Frank Groeneweg op zijn plaats en keerde de inzet. In de 10’ min. was het raak voor de thuisploeg. Een diepe bal van Daan Vegt werd door Aron de Keijzer doorgekopt. Doordat Jelle Knook van Kogelvangers struikelde, kon Quincy Ignacio alleen op keeper Stefan Heijstek afgaan. Hij faalde niet en bracht de stand op 1 – 0.
Hevige protesten van Kogelvangers volgden, maar de leidsman hield voet bij stuk. Even later deed zelfs de assistent-scheidsrechter een duit in het zakje, door voor buitenspel te vlaggen. Hij zat er echter niet een klein beetje naast, maar een meter of 3!! Later bevestigde hij, dat hij dat had gedaan, omdat hij het niet eens was met de eerder genomen beslissing van scheidsrechter Lopes!! In de 13’ min. moest Frank Groeneweg handelend optreden toen hij oog in oog kwam te staan met Koen Knook. Ook Mart Grootenboer kreeg nog een kans. Maar in beide gevallen bleef Frank de baas. In de 22’ min. werd hij toch verslagen. Een schot van Sven van Laarhoven werd door Daan Vegt van richting veranderd en daardoor werd de stand 1 – 1. Vlak voor rust werd Mark van Agteren nog gestuit door keeper Heijstek. Ook Aron de Keijzer kreeg zijn kans, maar ook hem lukte het niet om te scoren. Dat lukte Quincy Ignacio uiteindelijk wel. Een goede aanval van achteruit bracht, via Aron de Keijzer, Mark van Agteren in stelling. Hem lukte het niet om keeper Heijstek te passeren, maar de goed meegelopen Ignacio wel, 2 – 1. Dit was tevens de ruststand.
De 2e helft was nauwelijks begonnen toen Jorn Moerland van Kogelvangers zijn 2e gele kaart kreeg. Hij bleef bij een vrije trap voor Wieldrecht voor de bal staan en dat na zijn 1e kaart voor praten. Niet zo slim dus, duidelijk een gevalletje “voor rekening speler”.
Je zou denken, dat Wieldrecht hierdoor beter ging voetballen, omdat ze meer ruimte kregen. Helaas voor ons, in de 52’ min. bracht Jos Knook uit een vrije trap de stand op 2 – 2. Stond de muur niet goed of de keeper? Was er een gat in de muur? Volgens Frank was het “een zwabberbal”. In de 61’ min. moest Kogelvangers zelfs verder met 9 man. Na een harde overtreding van Esli de Looff op Sadik Sogut moest deze het veld verlaten. De technische staf van Kogelvangers gaf hierna nu niet echt het goede voorbeeld. Maar liefst 2 man (de trainer en zijn assistent) werden wegens opmerkingen op de leiding achter de afrastering gestuurd. Ook mede hierdoor laste scheidsrechter Lopes even een pauze in om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Na de afkoeling ging Wieldrecht op zoek naar de overwinning. Trainer Tempelaar bracht Jens van Vugt en Marco Vrolijk in. Dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Uit een corner van Jeremy de Lijster (speelde een puike 2e helft) kopte Daan Vegt de bal door op de bij de 2e paal volledig vrijstaande Marco Vrolijk en die had geen moeite de bal in het lege doel te tikken, 3 – 2. Als toen de rust werd bewaard, had de stand verder uitgebreid kunnen worden. Een voorzet van Mark van Agteren werd door Aron de Keijzer op de lat geschoten. Jens van Vugt raakte nog de paal en een voorzet van Jeremy de Lijster werd door Aron over gekopt.
Na 90 minuten floot de goed leidende en niet van zijn stuk te brengen scheidsrechter Lopes voor het eind en stond de stand 3 – 2 op het bord.
Jammer voor Kogelvangers, maar als zij zich wat meer met voetballen hadden bemoeid, dan met randzaken, had er, gezien de kansen in de eerste helft, meer in gezeten.

Wieldrecht zal gedrevener moeten spelen, feller in de duels, zorgen dat de tweede bal veroverd wordt.
Volgende week tegen NOAD ’67 uit mogen zij het laten zien.