19 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wieldrecht 1 – de Fendert 1 (0 – 0), 1 – 0

Wieldrecht kwam deze keer goed uit de winterslaap en boekte een nuttige overwinning in de strijd om de bovenste plekken. Trainer Ron Tempelaar, die vorig weekend met de complete selectie een goed trainingskamp in Duitsland net over de grens bij Enschede had afgewikkeld, kon beschikken over een fitte selectie.

Zoals gewoonlijk begon Wieldrecht voortvarend, waarbij m.n. over links via de snelle Mark van Agteren de zwakke plek van de Fendert was gevonden. Mark liet geregeld zijn hielen zien aan zijn arme tegenstander, die echter (en dat mag ook wel gezegd worden) geen gebruik wenste te maken van de noodrem.
De Fendert liet zich echter ook niet onbetuigd en dat resulteerde in kansen voor beide ploegen. Schoten van Sadik Sogut, van Agteren en een kopbal van Vincent v.d. Koppel vonden het doel niet. Terwijl aan de andere kant, vooral na goede acties van Robert Remijn aan de rechterzijde, Nick Krijnen en Serge Palings hun vizier niet op scherp hadden staan.
Toen van Agteren weer eens door de achterhoede van de Fendert slalomde, werd hij vastgepakt door Ralph van Gent. Dit keer paste scheidsrechter Vos, die verder een prima wedstrijd floot, de voordeelregel niet toe, terwijl Mark alleen voor keeper Bryan Krijnen verscheen. Slechts een vrije trap voor Wieldrecht restte, terwijl scheidsrechter Vos zoekende was naar de speler van de Fendert om hem een gele kaart te tonen. Toen die zich niet bekend maakte, wierp Robert Remijn zich op als boosdoener en daar zou hij later spijt van krijgen.
Vlak voor rust verscheen Jens van Vugt, na een actie van Mark, ook nog alleen voor het doel, maar de uitstekend keepende Krijnen wierp zich op zijn voeten en verhinderde een voorsprong voor Wieldrecht. De 0 – 0 was dan ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen, toen Wieldrecht, na een corner van Mark, door Aron de Keijzer op voorsprong kwam. Via zijn schouder belandde de bal in het doel van de Fendert, 1 – 0. Wieldrecht was de betere ploeg in de tweede helft. Alhoewel de Fendert gevaarlijk bleef uit standaard situaties. M.n. de corners, de Fendert had zat lengte in de ploeg. Het leidde af en toe tot hachelijke situaties voor het doel van Wieldrecht.
Ook Wieldrecht kreeg zijn kansjes, Mark zette de turbo nog maar eens aan en verscheen alleen voor keeper Krijnen, maar die redde bekwaam. Een voorzet van Jens werd door Aron naast gekopt en een schot van Armando Tuur verdween ook net aan de verkeerde kant van de paal.
In de 60e minuut kwam de Fendert met 10 man te staan. Tuur ging per ongeluk op de voet van Remijn staan en die liet zich met een luide schreeuw vallen. Scheidsrechter Vos beoordeelde dit als “een schwalbe” en toonde Remijn zijn 2e geel kaart, dus rood. Commotie alom bij de Fendert, maar Remijn had het aan zichzelf te danken.
Met 10 man drong de Fendert nog wel aan maar kon geen potten meer breken en bij Wieldrecht “vergat” van Agteren de bal terug te leggen op de volledig vrijstaande van Vugt, daardoor bleef het bij de 1 – 0 als eindstand.

Concurrenten Prinsenland en DFC wonen ook. Volgende week speelt Wieldrecht, ijs en weder dienende, de uitwedstrijd tegen WHS in Sint Annaland