Kansen morsend Wieldrecht 1 pakt 3 punten

Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Tegen een zwak Smerdiek maakte Wieldrecht het zichzelf moeilijk door de vele kansen die het kreeg niet te benutten. Trainer Tempelaar kon nog niet beschikken over Armando Tuur (na zijn beroep was de schorsing terug gebracht tot 2 wedstrijden) en Frank Groeneweg (raakte geblesseerd in de warming up). De vervangers waren Richard de Bondt en Marnix van Vuuren.

Wieldrecht begon gedreven aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 2e minuut met een bal op de paal van Aron de Keijzer. Zoals gezegd verliep de eerste helft veelal op de helft van Smerdiek en konden de vele kansen (de verslaggever is na 7 kansen gestopt met tellen) niet verzilverd worden. Schoten net naast, kopballen net over, teenlengtes te kort, keeper Alex Stoutjesdijk van Smerdiek in de weg, noem het maar op. De buitenspelers Mark van Agteren en Jeremy de Lijster snelden veelvuldig langs de lijn, maar de eindpass was vaak niet juist. Ook werd het te gehaast en onzorgvuldig, doordat die eerste goal maar niet viel. Smerdiek kon hier niet veel tegenover stellen, alleen op een schot van Sander Vroegop moest keeper van Vuuren een keer aan het werk gezet worden. Hij redde bekwaam. De goed leidende scheidsrechter Jochem van Akooy floot dan ook voor de rust met een 0 – 0 stand.
Na de rust een zelfde beeld, Wieldrecht bleef de aanval zoeken. In de 51e minuut kreeg het eindelijk de beloning. Een vrije trap van Sadik Sogut werd bij de tweede paal terug gekopt door Daan Vegt en binnengelopen door de andere centrale verdediger Vincent v.d. Koppel, 0 – 1.
Maar ja, als je dan doorgaat met kansen missen, krijg je het deksel op de neus. In de 62e minuut lag scheidsrechter van Akooy de bal, na een onschuldig duwtje van Vegt, op de stip. Protesten hielpen niet en Niels Lindhout schoot de bal onberispelijk binnen, 1 – 1. Daarna kreeg aanvoerder Levi Lindhout van Smerdiek zelfs een kans op de voorsprong, maar van Vuuren greep goed in. Het duurde tot de 84e minuut, toen Aron de Keijzer, na breed leggen van invaller Jens van Vugt, eindelijk de 1 – 2 binnen schoot. Enkele minuten later maakte hij ook de 1 – 3, na goed voorbereidend werk van v.d. Koppel en Quincy Ignacio. Dat was ook de eindstand.
Volgende week een thuiswedstrijd tegen Seolto, laten we hopen dat de voorwaartsen het vizier dan wel op scherp hebben staan. Dan hoeven de supporters niet zo lang in het ongewisse te blijven.