Van de Bestuurstafel

Van de Bestuurstafel

1 januari 2022 10:00


Het bestuur wenst iedereen een gezond en sportief 2022

Lieve Sportvrienden,

Wederom geen gezellige nieuwjaarsreceptie. Covid-19 houdt ons nog steeds in zijn greep. Opnieuw is de competitie voor de A-categorie stilgelegd. De B-categorie en jeugd mochten wel door voetballen tot de winterstop, maar ook daar zijn veel wedstrijden afgelast, omdat er altijd wel een elftal met dit virus te maken kreeg.

Op dit moment zitten we weer in een lockdown. Alle niet-essentiële winkels, horeca, musea etc. zijn gesloten. Kerst en Oud & Nieuw maximaal met 4 gasten ouder dan 13 jaar. Voorlopig geldt dit tot 14 januari 2022. Al hoewel we nog maar moeten afwachten of we daarna “groen licht” krijgen van Den Haag. Evenementen kunnen niet gehouden worden, dus ook onze traditionele Wieldrecht Cross kan niet door gaan. Voor de jubilarissen, ook nog een aantal van het vorig jaar, die we altijd op de receptie huldigen, zullen we een gepaste oplossing zoeken om hen toch de welverdiende speld te overhandigen.

Omdat we tot de winterstop nog aardig hebben kunnen voetballen zijn er toch een aantal najaarskampioenen geweest. Ook heeft ons vlaggenschip (zonder zelf te voetballen) de 1e periode weten te bemachtigen. Een prestatie van formaat. Trainer Pip Pruymboom heeft aangegeven het zo naar zijn zin te hebben, dat hij voorlopig weer heeft bijgetekend. De jeugdselecties draaien ook naar behoren, enkele jeugdspelers zullen de komende maanden aansluiten bij de 1e en 2e senioren selecties.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. De geplande verbouwing hebben we zoals afgesproken, in fases verlengd. De bar heeft een opknapbeurt gekregen, het lichtplan is volbracht en een mooie fotowand is aangebracht op de muur bij het bordes. Het gaat er steeds mooier uitzien.

Tevens gaat het Bestuur gesprekken voeren met Gemeente en fracties in het kader van de Sportparkenaanpak in de hoop, dat we een bijdrage kunnen krijgen in het realiseren van een extra veld (of een kunstgrasveld) en extra kleedkamers.

Bij de jeugd hebben we tijd geïnvesteerd in het programma Clubkadercoaching van de Gemeente. Hierover volgt op korte termijn meer informatie vanuit de jeugdcommissie.

Zorgen baren alleen nog het gebrek aan vrijwilligers. Gelukkig heeft Mariëlle Slooff (management- en verandercoach en moeder van één van onze jeugdleden) de handdoek opgepakt om deze problematiek binnen Wieldrecht aan te pakken. De eerste bijeenkomst hierover is al geweest. Ook is het Bestuur aangesloten in het kader van het programma Ouderbetrokkenheid van de Gemeente. Zodra hier meer over bekend is volgt bericht via social media.

Ik wil hiermee afsluiten en, mede namens mijn bestuursleden, jullie een mooi, sportief, maar vooral gezond 2022 wensen!

Voorzitter v.v. Wieldrecht
Henk de Kleijn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!