Uitnodiging Thema-avond Jeugd

Uitnodiging Thema-avond Jeugd

24 maart 2019 12:00


Ouders en trainer/coaches jeugdteams t/m 011

Beste ouders, trainers,

De jeugdcommissie van v.v. Wieldrecht nodigt ouders en trainer/coaches van de jeugdteams tot en met de O11 categorie van harte uit bij een thema-avond over de jeugdopleiding van Wieldrecht. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met  sportkoepel NOC*NSF, de KNVB en de Gemeente Dordrecht.

 Vrijdag 12 april 2019

19:30 uur – 22:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur)

Kantine v.v. Wieldrecht

In onze zoektocht om de jeugdopleiding van v.v. Wieldrecht te verbeteren zijn we altijd bezig om nieuwe initiatieven te starten of bestaande keuzes te evalueren. Onze ambitie om een gelijkwaardige jeugdopleiding te realiseren waar alle jeugdspelers zo goed mogelijk leren te voetballen staat hier centraal.

Tijdens een interactieve bijeenkomst gaan we graag met ouders/trainers in gesprek over vier onderwerpen, die in workshops worden aangeboden.

1. Trainersbegeleiding – Hikmet Weeling (NOC*NSF)

  • Hoe kan een trainersbegeleider helpen om trainers/coaches te begeleiden om hun vaardigheden op pedagogisch vlak verder te verbeteren?

2. Positief sportklimaat – Maartje Vissers (Gemeente Dordrecht)

  • Hoe wordt het sportklimaat bij v.v. Wieldrecht ervaren? Wat kunnen ouders/trainers bijdragen aan een positief sportklimaat op de club?

3. Gelijke kansen – Paul Koster (KNVB)

  • Hoe zorgen we ervoor dat jeugdvoetballers over een langere periode meer gelijke kansen krijgen zich optimaal te ontwikkelen en plezier te beleven aan het voetballen?

4. Part up – Ron Stieding (adviseur & innovator)

  • Hoe kunnen we met een online platform ouders beter informeren en op de hoogte houden van ontwikkelingen? En hoe kan dit leiden tot meer vrijwilligers?

Daarnaast is er deze avond de mogelijkheid voor trainers om naar voetbaltechnische opleidingsmogelijkheden te informeren.

Aanmelden voor deze avond is verplicht, zodat we het programma optimaal kunnen samenstellen.

Aanmelden kan tot en met woensdag 10 april 2019 via secretaris@wieldrecht.nl.

Bijlage

Trainersbegeleiding - Hikmet Weeling (NOC*NSF)

Hij neemt ons mee op het thema “trainersbegeleiding”. Elke trainer en coach daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Maar hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Een belangrijke vraag voor jeugdtrainers en –coaches; zij hebben een grote invloed op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jonge sporters. Vanaf het seizoen 2019/2020 gaat Wieldrecht ook werken met trainersbegeleiders. Een trainersbegeleider helpt trainers en coaches om hun vaardigheden op pedagogisch vlak verder te ontwikkelen.

Positief Sportklimaat           - Maartje Vissers (Gem. Dordrecht)

De ambitie is dat je in Nederland overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos kunt sporten. Ook in Dordrecht. Ook bij Wieldrecht. Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten. Winnen en verliezen horen bij de sport en dat kan leiden tot spanningen. Dit mag echter nooit ten koste gaan van het plezier van de sporter, het sportende kind en andere kwetsbare doelgroepen. Uitsluiting en discriminatie gaan we tegen. Dat vraagt aandacht van iedereen en om ondersteuning van bestuurders, trainers, begeleiders en ouders om dit klimaat te creëren. Dit alles met als doel de jeugd langer aan de sport te binden en de kans te vergroten dat zij op latere leeftijd actief blijven binnen een sportvereniging als sporter en als vrijwilliger. Hoe ervaart u het sportklimaat bij Wieldrecht? En hoe kan een trainer of ouder een bijdrage leveren aan een positief sportklimaat?

Gelijke kansen - Paul Koster (KNVB)

Teamindeling- en selectiebeleid, iedere vereniging heeft er mee te maken en doet het op haar eigen manier. Een hartstikke moeilijke klus, waarover ook Wieldrecht steeds bewuster is gaan nadenken en naar is gaan handelen. De praktijk is namelijk dat, bijvoorbeeld door scheidingen tussen selectie en niet-selectieteams, er nogal eens sprake is van een onevenredige verdeling van de middelen en faciliteiten. Bij Wieldrecht wordt al enige jaren tot en met de onder 10 geen selecties gemaakt. In een aantal leeftijdsgroepen hebben we “geëxperimenteerd” in het trainen met leeftijdsgroepen i.p.v. per team. Paul Koster (KNVB) gaat graag met u het gesprek aan over de ervaringen en de keuze voor deze opleidingsvorm.

Part Up - Ron Stieding

De afgelopen jaren hebben we ontdekt dat we alleen maar verdere stappen vooruit kunnen maken als we echt gaan verenigen en iedereen een steentje bijdraagt. Uiteraard beseffen we ons goed dat iedereen het druk heeft en zijn we op zoek gegaan naar een slimmere en effectievere manier van organiseren. Part Up is een mogelijke moderne oplossing om alle ouders beter te informeren en te betrekken bij onze vereniging.

Part Up is een online platform waar kennis en kunde aan elkaar verbonden wordt. Het wordt gebruikt door zelfstandigen die samen in tijdelijke teams in projecten werken, maar ook door organisaties die zich op een andere manier willen organiseren. Op het online platform kunnen we alle leden (ouders) beter informeren en op de hoogte van alles wat er speelt. Ook daagt het ons uit om alles met betrekking tot de jeugdopleiding uit te werken en openbaar te maken. Het is de bedoeling dat door de inzet van Part Up het doen van vrijwilligerswerk makkelijker en flexibeler wordt. Indien mogelijk zelfs thuis vanaf de bank, hierdoor verwachten we dat meer ouders gaan mee doen binnen onze vereniging.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!