Jeugdcommissie zoekt!

Jeugdcommissie zoekt!

28 juni 2021 12:30


Jeugdcommissie zoekt trainers en leiders.....

“Doe mij een blik trainers”, dat zou voor de jeugdafdeling de beste oplossing zijn. Maar dat blik heb ik nog niet gevonden. Daarom zullen we het met leden, vrijwilligers, ouders of andere familieleden moeten doen. Alle leden worden lid van onze mooie voetbalvereniging en in de vereniging “verenigen”, we dus iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen.

Wieldrecht is een van de gelukkigen binnen Dordrecht met een grote jeugdafdeling. De club draait op leden, die al lang bij de vereniging zitten en die zelf ook vaak in diezelfde jeugdafdeling hebben gevoetbald of een team hebben begeleid.

Omdat een grote jeugdafdeling ook een hoop vrijwilligers nodig heeft, hoop ik een beroep op jullie te kunnen doen. Voor volgend seizoen komen we nog enkele trainers en begeleiders tekort, maar ook coördinatoren. Omdat we het vanaf volgend seizoen net iets anders gaan doen, zal ik hieronder de functies beschrijven:

Trainers:

Voor diverse leeftijdscategorieën zoeken we nog trainers.
De jeugdtrainers gaan vanaf volgend seizoen nog meer samenwerken met de andere trainers binnen de leeftijdscategorie. De hoofdtrainer van de betreffende leeftijdscategorie zal het e.e.a. begeleiden. Omdat we meer willen gaan insteken op opleiden en het niveau tussen de teams dichter bij elkaar brengen, zal ook de Hoofd Jeugdopleiding (HJO) een belangrijke rol hebben.

Het zou natuurlijk mooi zijn als er diverse (oud)voetballers hun kennis willen overdragen. Volgens mij lopen er zat rond. Ook voor lerende trainers hebben wij mogelijkheden. Wieldrecht is ook een leerbedrijf en we hebben ook een vaste praktijkcoach. Dus mocht je een sportopleiding volgen en je zoekt een plekje, ben je van harte welkom.

Coördinatoren:

Vanaf volgend seizoen gaan we voor het eerst werken met coördinatoren.
Wij zijn op zoek naar vier coördinatoren, namelijk: Coördinator onderbouw, coördinator middenbouw, coördinator bovenbouw en coördinator meisjes.

Als coördinator ben je ondersteunend aan de teams, die onder jouw leeftijdscategorieën vallen. We willen graag, dat de trainers vooral met voetballen bezig zijn en alle andere zaken zijn voor de coördinator. De coördinator traint dus niet zelf een team maar ondersteund, begeleid en helpt dus de teams, zodat zij maximaal met voetballen bezig kunnen zijn.
De coördinatoren maken ook deel uit van de jeugdcommissie en zijn eerste aanspreekpunt voor de trainers, maar ook voor ouders, spelers en anderen.

Begeleiders:

De trainer kan natuurlijk niet alles zelf. Zeker niet in de jongere leeftijdsgroepen. Een leider of begeleider is superbelangrijk. Zij kunnen de trainer ondersteunen op wedstrijddagen en misschien ook op trainingsavonden.

Mocht je geïnteresseerd zijn of je wil meer informatie, laat het mij dan weten. Ik ben te bereiken op het mailadres jeugdvoorzitter@wieldrecht.nl

Ik hoop volgend seizoen weer een aantal van jullie langs het veld te mogen begroeten in een functie bij een van de jeugdelftallen. Op de website staan inmiddels alle nieuwe teamindelingen en hun begeleiding. Zo kan je zelf kijken waar we tekort komen en welke leeftijdscategorie we nog mensen zoeken.

Samen maken wij Wieldrecht sterk en geven wij de jeugd de toekomst.

Met sportieve groet,
Martijn Otten,
Jeugdvoorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!