Wieldrecht tegen COVID-19, met hulp van QR-code

Wieldrecht tegen COVID-19, met hulp van QR-code

4 juni 2021 20:00


Vanaf 26 juni 2021 is het voor iedereen weer mogelijk om voetbalwedstrijden te spelen. Het clubgebouw is alleen open op de zaterdagmiddag voor publiek. Wel zijn er onder strikte voorwaarden kleedkamers en douches beschikbaar voor de teams en scheidsrechters.

Publiek bij de wedstrijden is weer toegestaan, geldt nog wel de maatregel van 1 1/2 meter afstand.

Er geldt voor teambegeleiders een registratieprocedure op basis van de QR-code! Indien je voldoet aan de voorwaarden (zie het bericht hieronder) kun je jezelf ( eigen naam en vereniging- en team naam met contactgegevens) registreren en daarna het resultaat tonen aan het wedstrijdsecretariaat, dat is te bereiken via het terras naast veld 1.
We evalueren de bevindingen wekelijks en passen de regels aan waar dat nodig is.

Algemeen

Na een lange lock down periode zijn vanaf zaterdag 26 juni 2021 voetbalwedstrijden voor iedereen mogelijk. Wij vragen aandacht voor de onderstaande COVID-19 maatregelen die zullen bijdragen aan de veiligheid op ons sportcomplex.

Voor iedere gebruiker/bezoeker van ons sportcomplex geldt waakzaamheid nu nog steeds mensen positief getest worden, de gamma- en delta-varianten veel gevaarlijker zijn dan de oorspronkelijke variant en nog lang niet iedere 18+'er is gevaccineerd. Daarom nogmaals het dringende verzoek van het bestuur om je aan de door de overheid bepaalde regels te houden:

 • Blijf thuis bij klachten. Maak een afspraak met de GGD voor een test. Ook als je milde klachten hebt is het belangrijk dat je de richtlijnen volgt en snel handelt.
 • Houd 1,5 afstand van elkaar.
 • Was regelmatig je handen met zeep of desinfecteer met gel.
 • Houd je aan de hygiëneregels; drink alleen uit schone glazen, bekers, flessen en bidons.
 • Nies en hoest in je ellenboog plooi.
 • Spreek je mede-verenigingsleden erop aan als je merkt dat die klachten heeft of zich niet aan de regels houdt.

 

Gebruik kleedgelegenheid

Voor alle spelers en scheidsrechters hebben we kleedgelegenheid beschikbaar. 

De westzijde (Smitswegzijde) van het clubgebouw is beschikbaar voor toegang naar de kleedkamers. Daar zie je op het informatie bord welke kleedkamer beschikbaar is voor welk team. Aan de zuidzijde (terras naast veld 1) bevindt zich het wedstrijdsecretariaat. Betreden van de kantine is verboden.

De kleedkamers kennen een matige ventilatie, dus we adviseren om die zo beperkt en kort mogelijk te gebruiken, dus geen besprekingen houden. Begeleiders maximaal twee minuten per speelhelft. Douchen is voor de teams toegestaan. 

De kleedkamers blijven voor, tijdens en na de wedstrijd open ten behoeve van de ventilatie. Neem daarom waardevolle spullen mee naar het voetbalveld.

Gebruik overige delen van het sportcomplex

Publiek is weer toegestaan bij de wedstrijden.

Voetbalteams en scheidsrechters

 • Ca. een half uur voor aanvang van de wedstrijd begeven zich van ieder team één vertegenwoordiger naar het wedstrijdsecretariaat (alleen via de buitenzijde van het clubgebouw toegankelijk. Gebruik de aangegeven looproutes. Dat geldt ook voor de scheidsrechter.
 • Indien van toepassing moet u even buiten het wedstrijdsecretariaat wachten omdat er maximaal vijf personen tegelijk in die ruimte aanwezig mogen zijn. Desinfecteer uw handen en registreert u zich in het wedstrijdsecretariaat
 • Daarbij is het voor teams voldoende dat alleen de leider van het team zich registreert met contactgegevens en dat de teammanager alle namen van de aanwezige teamleden op het mobiele digitale wedstrijdformulier heeft ingevuld en dit akkoord heeft gegeven
 • Registratie vindt plaats door de in het wedstrijdsecretariaat aanwezige QR code te scannen en daarna de gevraagde gegevens in te vullen (naam + vereniging/team; telefoonnumer, e-mail-adres) 
 • Door die registratie verklaart de teamleider dat er geen spelers of begeleiders aanwezig zijn met 'Corona-verdenking' (staat nauwkeurig op het welkomstformulier beschreven)

 

Welkom.jpg

QR_Code_ContactRegistratie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiders van Wieldrecht-teams moeten, voorafgaand aan een uitwedstrijd, de website van de tegenstander bekijken voor de daar geldende COVID-19 maatregelen en moeten deze opvolgen.

Aanvullende informatie voor de teams

Iedere speler wordt geacht een eigen bidon met drinken mee te nemen. Wieldrecht verstrekt geen thee of limonade bij de wedstrijden.

Tot Slot

Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, de regels volgt en anderen aanspoort om die regels op te volgen. Alleen dan kunnen we weer terug naar de 'normale' situatie. Bovendien voorkomen we dan een boete voor het niet naleven van de regels.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking en blijf gezond!

Het Bestuur.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!