23 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

WHS 1 – Wieldrecht 1 (2 – 0) 2 – 1

Geen schim was Wieldrecht 1 in de eerste helft in vergelijking tot de afgelopen wedstrijden. Dat leverde een ruststand op, die in de tweede helft niet meer goed gemaakt kon worden.
Trainer Tempelaar startte weer in de sterkst mogelijke opstellingen, met de langzaam herstellende Marco Vrolijk op de bank.

Zoals gezegd was de start van Wieldrecht dramatisch. WHS had zijn huiswerk goed gedaan en zette de verdediging van Wieldrecht vroeg onder druk en dat leverde, na een foutje van Kay Huibregts, al in de 5e minuut de 1 – 0 van Joost van Dijke op, die met een afstandsschot keeper Marnix van Vuuren versloeg. Teveel spelers speelden onder de maat, het middenveld kon de aansluiting niet maken met de aanval, ruimtes werden weggegeven en de aanvallers zaten volledig in de tang bij de verdedigers van WHS. Zodoende kon uitblinker en aanvoerder Arvin de Witte van WHS zijn voorwaartsen regelmatig aan het werk zetten en had de stand zomaar op kunnen lopen. De 2 – 0 kwam uiteindelijk van de voet van Peter Hage, die de iets te ver voor zijn doel staande Marnix verschalkte.
Vanaf de kant keek men aanvankelijk apathisch toe en liet het gebeuren. Na een half uur greep trainer Tempelaar toch in. Hij wisselde de niet in de wedstrijd zittende Kay Huijbregts ten faveure van Marco Vrolijk, die meer body en voetbal in de wedstrijd bracht. De wederom sterke Jeremy de Lijster verhuisde naar zijn favoriete rechterkant en daardoor werd Wieldrecht aanvallend wat sterker.
Keeper Armando de Witte van WHS had een gemakkelijke eerste helft, want hij werd pas in de 40e minuut door Jeremy voor het eerst op de proef gesteld.

De 2e helft een ander beeld. Wieldrecht was eindelijk doordrongen van het feit, dat als het voetballend niet lukt, je wel strijd kunt brengen. Kansjes kwamen er en uiteindelijk scoorde Aron de Keijzer de aansluiter 2 – 1. Veel verder dan een (onbegrijpelijke) afgekeurde goal kwam Wieldrecht niet. De anders zo gevaarlijke Mark van Agteren lukte niet veel, zijn taak werd wel aan de andere kant overgenomen door Jeremy, maar die kon het ook niet alleen.
Wieldrecht zette alles op de aanval. Dat leverde echter grote kansen op voor WHS, maar toen stond Marnix wel paraat en behoedde zijn elftal voor een grotere nederlaag.
Scheidsrechter Verhoeven strooide met een aantal gele kaarten voor beide ploegen, waar er zomaar (ook voor beide ploegen) ook een rode getrokken had kunnen worden.
Neemt niet weg, dat Wieldrecht een grote kans heeft laten liggen dichter bij Prinsenland te komen (dat verloor met 3 – 2 van DFC), zodat de achterstand 4 punten blijft (en 3 op DFC).

Volgende week zijn we vrij en op 9 maart volgt de uitwedstrijd tegen Kogelvangers. Kijken of we dan vanaf minuut 1 bij de les zijn.