Clubgebouw gereed voor de toekomst

Clubgebouw gereed voor de toekomst

Het bestuur heeft de bouwcommissie gevraagd een plan te maken voor relevante verbeteringen aan het clubgebouw en het verbeteren van andere faciliteiten om het sporten bij de v.v. Wieldrecht aangenamer te maken. Dit binnen de mogelijkheden van het sportcomplex aan de Smitsweg en binnen het door de Algemene Leden Vergadering verstrekte mandaat.
Functionaliteit is het uitgangspunt. Alles moet zinvol zijn en het moet naar behoren functioneren.
Veiligheid is daarin een eerste vereiste. Minimale afvalstromen en minimale verspilling een tweede. Zuinig zijn met (zoveel mogelijk duurzame) energie is de volgende. Dat alles binnen de wettelijke voorschriften en zoveel mogelijk gefinancierd uit eigen middelen, met een belangrijke bijdrage van sponsoren.

De concrete realisatie en bestaande korte en langere termijn ingrepen, maar ook de actoren en sponsoren, beschrijven we in het vervolg van dit artikel.
Het plan is zeker niet nieuw en inmiddels gedeeltelijk gerealiseerd. De bouwcommissie heeft het ontwerpplan enkele jaren terug voorgelegd aan het bestuur. De Algemene Ledenvergadering heeft het plan goedgekeurd.  De uitvoering gebeurde in diverse fases. Bij de realisatie van de voorgestelde verbeteringen lag de prioriteit op veiligheid. Bij de fasering stond en staat financieel verantwoord investeren centraal.

Elektra

De firma HulstFlier heeft tegen een voor Wieldrecht aantrekkelijke prijs de gehele elektra-installatie verbeterd naar de hedendaagse eisen. Dat is een relatief korte zin voor een stevige klus, die in 2019 en 2020 plaatsvond. De realisatie omvatte ook verbeterde en energie zuinige verlichting. 

Verwarming

Hierbij wilde het bestuur allereerst weten welke verduurzamingsmaatregelen er voor Wieldrecht mogelijk zijn. De firma Greenspread onderzocht de mogelijkheden en kwam tot een aantal enigszins verrassende conclusies. Het redelijk oude gebouw beschikt over een redelijke isolatie. Dubbelglas en dakisolatie zijn niet volgens de normen die je in 2021 moet stellen bij nieuwbouw, maar verbetering daarvan (triple glas en dikkere isolatie) zou vermoedelijk tot een terugverdientijd van 25 jaar leiden.

Het hart van de nieuwe warmwaterinstallatie
Wel was duidelijk dat de verwarmingsketels en de warmwaterinstallatie verouderd en zelfs gevaarlijk waren. Hulstflier heeft Twee jaar terug de oude installatie verwijderd en daarbij - door een gecertificeerd bedrijf - asbestsanering laten uitvoeren op de eerste verdieping en het stookhok, gevolgd door de installatie van energiezuinige ketels en optimale temperatuursturing van het warme water. Daardoor krijgt de legionellabacterie bij Wieldrecht geen kans. Gezien de urgentie op dat moment zou het installeren van een warmtepomp een hele dure oplossing zijn. Ook hier gaat extra waardering naar HulstFlier.

Interieur

We hebben het interieur flink weten op te frissen.
Op de eerste verdieping zien de bestuurskamer, de bespreekkamer en het sanitair er weer tip-top uit. Dank aan firma de Goede en aan Otto Jousma. De Goede heeft ook de trap naar de eerste verdieping voor zijn rekening genomen en de balken aan het plafond. De fotowand op de eerste verdieping hebben we mede te danken aan drukkerij Jonkheer. Heel goed zichtbaar zijn de nieuwe, supergrote en slimme televisietoestellen, die de ballustrade sieren met informatie en sportevenementen. Mogelijk gemaakt door Vriend van Wieldrecht, Stefan de Kreek.
 Fotowand_2022.jpg


De grootste verandering in het interieur zien we in de kantine.

GerestyldeBarBinnen_1.jpg


GerestyldeBarBinnen_2.jpg
De bar ziet er nu stoer en strak uit door bijdragen van Wagensveld (het staalwerk), Belmar Keukens (de mooie zwarte kastenwand), Heineken (de nieuwe tapinstallatie en brede, hoge koelkasten) en aannemer de Goede (verbouwing van de kop van de bar en het schilderwerk aan wanden, deuren, hemel boven de bar.

StamgastenHoek_2022.jpg
Ook de nieuwe hoek voor de stamgasten kreeg een Smart TV.

Dak

Ruud Nijhoff heeft alle platte daken weer jarenlang waterdicht gemaakt – niet zichtbaar maar wij zijn wel dankbaar.

Bewaking

Het camera systeem, zowel binnen in de kantine als buiten het clubgebouw, is grondig herzien zodat we ongewenste activiteiten makkelijker kunnen opsporen.

Kabeltracé

Volledig onzichtbaar en voor de digitale toekomst onmisbaar beschikken we nu, dankzij Cees Neels over een kabeltracé in de grond, voor het clubgebouw, tot aan de tribune.

Vloer + verwarming
Deze zomer wordt de vloer in het kantinegedeelte gerenoveerd. De inmiddels kassei- en zandbakachtige vloer verdwijnt, en een nieuwe, lichte tegelvloer moet Wieldrecht voor de komende (wederom 40?) jaren een stevige bodem onder de voeten bieden.Er komt vloerverwarming onder de tegels, zodat de warme lucht meer gelijkmatig door de ruimte zal stromen. In de zomerperiode, bijna tegelijk met de renovatie van veld 1 en 4, zal de kantine bestaan uit het terras (met afdak). 

Bar-Zomer_2022.jpg
En een inmiddels door Otto Jouwsma geconstrueerde bar zal dienen als uitgiftepunt. Net zo gezellig. Nu maar hopen op goed weer.
Er staan nog veel meer verbeteringen aan ons complex in de plannen. Het wedstrijdsecretariaat en de ruimte voor de BSO zal worden aangepakt. Verder zullen de vloeren in de hal / toiletten / gang en kleedkamers opnieuw van een coating worden voorzien, alsmede de vloer achter de bar.

Verder zijn er gesprekken gaande met de Gemeente om ons hoofdveld te renoveren (kunstgras?), dit omdat een extra veld niet tot de mogelijkheden behoord. Uitbreiding met extra kleedkamers staan ook nog op de planning.

Meerdere sponsoren hebben we in de voorgaande items al genoemd. We zetten ze nog even op een rij:

Sponsor

Activiteit

 PLAN@OFFICE Projectinrichting Logo

 Ontwerpplan

HulstFlier

 Electra, verwarming, water, airco’s

logo_BELMAR-2.jpg

 Kastenwand achter de bar

Logo-DEGOEDE-2014-groot-formaat.jpg.jpg

 Schilderwerk en bar

Logo-AsbestAssist-kl.png

 Asbest sanering

R.png

 Tapinstallatie plus koelkasten

Ruud Nijhof

 Dakbedekking platte daken

Cees Neels

 Kabel en grondwerk en vlaggenmasten

OIP.jpg

 Staalwerk bar en tafelframe’s

Drukkerij Jonkheer | Drukkerij Jonkheer

 Fotowand

Stefan de Kreek

 Nieuwe tv’s kantine

 

 

 

Met dank aan de hier niet genoemde vrijwilligers voor hun bijdragen en voorzitter Henk de Keijn (als bestuurslid het aanspreekpunt voor de bouwcommissie). 

Namens de bouwcommissie
Rudolf Peute
Dave de Kleijn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!