3 Rivieren Cup - Verslag

30 december 2023 11:30

Dé afsluiter van het voetbaljaar!

Op vrijdagavond 29 december deed Wieldrecht mee aan de 3 Rivierencup in Papendrecht. Wieldrecht zat in de poule met Groote Lindt, de Zwerver en Pelikaan.

De eerste wedstrijd verliep erg goed en halverwege stond Wieldrecht 2-0 voor. Helaas kwam Groote Lindt terug en kregen ze in de extra tijd een strafschop en konden ze gelijkmaken. Eindstand 2-2.

De 2e wedstrijd was tegen de Zwerver. Dit zou een lastige wedstrijd worden. Halverwege keek Wieldrecht tegen een achterstand aan van 1-3. Maar Wieldrecht knokte zich prima terug en in de slotfase maakte Wieldrecht nog de gelijkmaker: 3-3.

In de laatste poulewedstrijd wachtte Pelikaan. Ook deze wedstrijd ging gelijk op. Er werd met een schuin oog gekeken naar andere poulewedstrijd. Wieldrecht had voldoelde aan een gelijkspel. Het werd 2-2.

Met 3 punten en 3 keer een gelijkspel werd Wieldrecht 2e en schoven ze door naar de halve finale. Daar mochten ze optreden tegen de poulewinnaar uit de andere poule: Papendrecht.

Wieldrecht piekte op het juiste moment. Na een aantal hele mooie aanvallen en doelpunten versloeg Wieldrecht in de halve finale Papendrecht met 4-0. Op naar de finale!

In de finale wachtte VVGZ. Na 10 minuten stond het 1-1. Wieldrecht kreeg daarna een aantal grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar stuitte steeds op de keeper van VVGZ. Aan de andere kant vloog de bal via de paal wel in het doel. 2 minuten voor tijd maakte Wieldrecht het weer spannend en kwamen ze terug naar 2-3. Helaas bleef de gelijkmaker uit en won VVGZ het toernooi.