5 februari 2024 17:00

Wieldrecht 1 – Schelluinen 1 1-2

Twee omschakelmomenten worden Wiedrecht fataal (1-2)

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Het lukte Wieldrecht afgelopen zaterdag niet een gooi te doen naar de tweede plek in de derde klas achter de opnieuw winnende koploper GSC/ODS. De Dordtse ploeg kwam niet voorbij Schelluinen, dat met de 1-2 zege de tweede plaats consolideerde.

Met die uitslag mochten de gasten de handjes dichtknijpen. Wieldrecht was heel het duel het betere, meer aanvallend gerichte team. Toch liep de thuisploeg twee keer in het favoriete mes van Schelluinen: de omschakeling. Dat mes bleek beide keren dodelijk, waardoor Wieldrecht steeds achter de feiten aanliep. De verdiende aansluitingstreffer van Quicy Ignacio vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel te laat. Schelluinen doorstond de daarop volgende Wieldrechtse stormloop met vooral een enorm portie geluk en kon juichend richting de douches. De gebogen hoofden waarmee onder meer Alex Rekondie en Quincy Ignacio na het laatste fluitsignaal van het veld richting kleedkamer sjokten, spraken boekdelen. Het streven om via winst in het kielzog te blijven van stadgenoot en koploper GSC/ODS is helaas mislukt.

Het had anders kunnen verlopen als de scheidsrechter op slag van rust een overtreding net binnen de zestien op Quincy Ignacio wel had bestraft. De arbiter besloot het voorval weg te wuiven met een ‘niets aan de hand’, waar Wieldrecht overtuigd was dat een strafschop op z’n plaats was. Wieldrecht had zo op een belangrijk moment langszij kunnen komen. Quincy’s teamgenoot en collega-aanvaller Elsio de Oliviera weigerde de nederlaag aan dat voorval toe te schrijven. ’Dat is nu eenmaal de keus van de scheidsrechter’, aldus Elsio nuchter.

‘In de omschakeling geef je het weg’, analyseerde hij al even koeltjes het dure verlies van zijn ploeg. Hij doelde op de twee goals waarmee runner-up Schelluinen de volle buit naar zich toetrok. De bezoekers toonden zich immers bekwaam in de omschakeling. Halverwege het eerste bedrijf namen ze bij zo’n situatie de leiding, al zat er wel een buitenspellucht aan Schelluinens openingstreffer. En pakweg zeven minuten na rust buitten ze onnodig Wieldrechts balverlies op het middenveld volledig uit met de 0-2.

Meeste balbezit

‘We begonnen uitstekend, maar kregen geen echt grote kansen. Hoewel we eigenlijk heel de wedstrijd het meeste balbezit hadden. Maar zoals al gezegd geef je het weg in de omschakeling. Maar het zat ons in de afronding ook niet mee', aldus Elsio doelend op onder meer de knappe vrije trap van Alex Rekondie pal na rust die via de onderkant lat terug stuiterde in het veld. Waar Wieldrecht op  een cruciaal moment dus tegen de belangrijke gelijkmaker aanzat, vergrootte Schelluinen pal daarop de marge naar twee. Balverlies op het middenveld bood de gasten andermaal een optimale gelegenheid om hun omschakel-specialiteit - én vandaag eigenlijk enige aanvalswapen-  doeltreffend toe te passen. ‘Ja, ze straften onze fouten steeds honderd procent af’, aldus Elsio de Oliviera.

Slotoffensief

Wieldrecht perste er in de slotfase met invallers - onder wie Jens van Vugt die de taak van stormram kreeg toebedeeld - nog een flink slotoffensief uit. Helaas bleef de oogst daarvan beperkt tot de aansluitingstreffer van Quincy Ignacio. Met kunst- en vliegwerk maar vooral met het nodige fortuin trokken de gasten de zege over de eindstreep.

Terwijl hij meteen na afloop even de rust zocht bij de container buiten de kleedkamer, mopperde Wieldrechter Jimmy de Bot met een tussen ongeloof en berusting zwevende blik ‘dat er meer in had gezeten’. Waarmee hij de mening van heel Wieldrecht vertolkte.

Wieldrecht 2 – Baronie 2 3-1

De eerste wedstrijd dit seizoen speelden we uit in Breda tegen Baronie en deze wedstrijd ging verloren.

Zaterdag kwam Baronie op bezoek in Dordrecht en om 12 uur werd er afgetrapt aan de Smitsweg.

Wieldrecht begon vrij aardig aan de wedstrijd en probeerde met veel energie direct overal kort en fel op te zitten.

Voetballend werd er van beide kanten veel balverlies geleden, maar toch was het net als vorige week Wieldrecht dat op voorsprong kwam. Raffelinho wist de 1-0 op het scorebord te zetten.

Wat bijna wekelijks gebeurt bij het tweede efltal, gebeurde nu ook weer. Vanuit het niets kwam Baronie langszij. En zo stond er al snel weer 1-1 op het scorebord.

Net voor rust moest Humphrey helaas geblesseerd het veld verlaten en in de rust was het onze aanvoerder Nykle die er geblesseerd af moest.

Na rust waren er kansen voor beide teams te noteren. Maar het duurde even voordat de Wieldrechtsupporters op de banken konden. Wederom Raffelinho die met zijn tweede van de middag de 2-1 voorsprong binnenschoot. Niet veel later maakt Raffelinho ook zijn derde van de middag en zo wist het Tweede weer eens drie punten bij te schrijven.