Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag W1 en W2 23-03-2024

25 maart 2024 15:15

Alblasserdam 1 – Wieldrecht 1 3-6

Het eerste elftal speelde zaterdag uit tegen Alblasserdam en dat beloofde een spannende pot te worden. Beide ploegen zijn namelijk met een goede reeks bezig. Wieldrecht begon, net als vorige week, niet goed aan de wedstrijd. De organisatie stond niet goed en veel ballen werden verloren. Na 11 minuten kwam de aanvaller van Alblasserdam buitenom en ging in het 16m gebied naar de grond: strafschop. 1-0 voor Alblasserdam.

Wieldrecht reageerde niet en Alblasserdam ging door met aanvallen. In de 24ste minuut werd de aanvaller van Alblasserdam diep gestuurd en maakte de 2-0. Daarna werd Wieldrecht wel wakker en werd de aanval gezocht. In de 27ste minuut reageerde Alex goed op een schot van Quincy op de paal. Alex schoot de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

Wieldrecht kreeg de smaak te pakken en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die werd gevonden in de 28ste minuut. Ralph reageerde adequaat op een ingooi van Dano en maakte de 2-2. Alex zag de keeper in de 43ste minuut de keeper ver van zn goal staan. Hij schoot van 35m afstand over de keeper: 2-3. Dat was ook de ruststand.

Het was duidelijk dat Alblasserdam een mentale tik had gekregen van de 3 tegentreffers op rij. Wieldrecht zocht na rust direct de aanval. Bram was inmiddels erin gekomen aan de linkerkant. Na een mooie overstap van Bram rende hij vervolgens zelfdoor en gaf de bal perfect voor. Alex hoefde de bal alleen maar binnen te tikken in de 48ste minuut: 2-4. Zo waren er binnen een uur al zes doelpunten gevallen, maar het zouden er nog meer worden. In de 57ste minuut zette Alex de bal perfect voor op Quincy. Quincy hield overzicht en kopte de bal klaar voor Jimmy: 2-5.

Alblasserdam ging daarna wat aanvallender spelen in de hoop op een treffer. Na een onscherp moment wist Alblasserdam in de 74ste dichterbij te komen: 3-5.

In de 76ste minuut werd het geloof van Alblasserdam gedempt door weer een treffer. Dano zette Quincy prima voor de keeper. Hij scoorde de 3-6. In de 85ste minuut raakte een speler van Wieldrecht geblesseerd. Het veranderde niets meer aan de eindstand. Die bleef 3-6 en dus wederom drie punten voor Wieldrecht 1.

Heerjansdam 2 – Wieldrecht 2 2-1

Om 12.00 werd er afgetrapt op Sportpark de Molenwei tussen de reserves van Heerjansdam en Wieldrecht. De thuiswedstrijd werd pas op het einde beslist, dus voorafgaand werd er ingezet op een overwinning om het gat met de concurrenten voor een plek in de nacompetitie kleiner te maken.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Wieldrecht maar helaas stond het vizier niet op scherp. Na een half uur spelen werd het 1-0 voor Heerjansdam en kon Wieldrecht, zoals zo vaak, in de achtervolging. Voor rust veranderde er echter niets meer aan de stand. Direct na rust was het Wieldrecht dat via Raffalinho de gelijkmaker wist te produceren. Vlak voor het einde kregen de Smitswegbewoners toch weer de deksel op hun neus en viel de 2-1. Zo eindigde deze wedstrijd wederom in een nederlaag.
Achilles Veen en Arnemuiden wisten ook niet te winnen en zo blijft het onverminderd spannend onderin. Op 6 April en 13 April staan de wedstrijden tegen respectievelijk  Achilles Veen en Arnemuiden op het programma om aansluiting te vinden moeten deze gewonnen worden.

Wieldrecht 1

Aanstaande zaterdag is Wieldrecht 1 vrij. Donderdagavond wordt er in Zwijndrecht tegen VVGZ geoefend. Aftrap op Sportpark de Noord is 20.00.

Wieldrecht 2

Wieldrecht 2 is aanstaande zaterdag ook vrij. De jongens kunnen genieten van een lang paasweekend en daarna de focus op Achilles Veen.

Wieldrecht O23

Volgend seizoen starten we met een nieuw te maken O23 elftal. Om alvast wat wedstrijden in de benen te hebben en de jongens uit de O19 ook wedstrijden binnen deze leeftijdscategorie te laten spelen staat er dinsdag wederom een O23 duel op het programma. Wieldrecht treed aan met een mix van O19- 2e en 1e elftal spelers die allen de O23 leeftijd hebben. Deze wedstijd wordt begeleid door Paul Koster (hoofdtrainer 1e elftal) en Humphrey Thiesky (Hoofdtrainer O19). Opponent deze avond is Zwaluwe O23. Op Sportpark de Kwarrehoek word de bal om 19.45 aan het rollen gebracht.