Datum

8 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De ene wedstrijd is de andere niet bleek zaterdag maar weer eens. Waar een week geleden soeverein VVGZ aan de kant werd gezet moest Wieldrecht nu genoegen nemen met een niet geheel verdiend punt uit bij Wilhelmina’26.

In Wijk en Aalburg speelden de Dordtenaren een van hun minste wedstrijden van dit seizoen.  Op een zwaar veld waar de nodige wind overheen raasde was van goed voetbal amper sprake. Wieldrecht startte voortvarend zonder echt tot grote kansen te komen. In de loop van de eerste helft kwam men minder in de duels, en dan win je ze ook niet. Wilhelmina nam het initiatief, speelde fysieker en kwam ook tot kansen. Tot tweemaal toe redde Marnix van Vuuren goed op kopballen van de “kanaries”.

De Dordtse hoop was na de ruststand van 0-0 gevestigd op de tweede helft.  Al snel kregen ze een tik te verwerken. Achterin werd niet scherp genoeg verdedigd, waardoor in de 47e minuut van Esch van dichtbij de 1-0 kon binnen werken.

Wieldrecht deed vervolgens wat het kon, maar het leek er niet in te zitten.  Sterker nog, Wilhemina kreeg de kansen om de score uit te bouwen.  Gelukkig waren de pogingen op doel onnauwkeurig en redde eenmaal de ingevallen Ricky Nijhoff op de lijn.

Trainer Pruijmboom zette alle drie zijn wisseltroeven in, tevergeefs.  Maar daar was in de blessuretijd alsnog een geluksmoment.  Daan Vegt kopte in een mêlee van spelers de bal op de lat. Ferhat Kemaldar reageerde het snelst van allemaal, en kopte de rebound achter keeper Tertoolen.

Niet veel later was daar het eindsignaal.

Een gewonnen punt, of twee verloren punten?  Wieldrecht koestert het punt in ieder geval en bereidt zich voor op de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Pelikaan.